Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εγκυκλίου που αφορά μεταθέσεις εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-14



Αρ. Πρωτ. 528
Αθήνα  9/1/2014
Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο  Αρβανιτόπουλο
Κοιν.
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε με το έγγραφό μας επισημαίνοντας την υπερβολική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης της εγκυκλίου των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους και πλέον βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2014.
Επισημαίνουμε, ακόμα, ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η  εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δεν εκδίδεται στον οριζόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, έρχεται σε αντίθεση με ό, τι ορίζει το Π.Δ. 50/96, χωρίς μάλιστα να συντρέχουν οι λόγοι καθυστέρησης της περσινής χρονιάς.
Την ίδια ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται - για μια ακόμη φορά - σε κατάσταση αναμονής αλλά και, δικαιολογημένης, αγωνίας. Εάν συνυπολογιστούν  οι συνθήκες αμφισβήτησης βασικών δικαιωμάτων που έχουμε βιώσει κατά τη φετινή χρονιά, η αγωνία αυτή επιτείνεται δικαιολογημένα.
Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αγνοεί κάθε έννοια οργάνωσης και παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, επιλέγοντας την ολισθηρή οδό της αυθαιρεσίας και της προχειρότητας.
Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και αντιπροσωπευτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Κύριε Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται με το παρόν έγγραφο και σας καλεί να υπογράψετε άμεσα την εγκύκλιο των μεταθέσεων, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς και να εξελιχθούν έγκαιρα και ομαλά όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές τους που εξαρτώνται από την πραγματοποίηση των μεταθέσεων. Περαιτέρω καθυστερήσεις επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας και διαταράσσουν την ομαλότητα και τη λειτουργία  της εκπαίδευσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε να προσέχετε το λεξιλόγιό σας όταν αφήνετε το σχόλιό σας.