Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία ενεργειών Διευθυντή Εκπαίδευσης Γρεβενών



Αθήνα 23/1/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.




Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης Γρεβενών, να συμπτύξει τα τμήματα του νηπιαγωγείου με αποτέλεσμα 36 νήπια να βρίσκονται σε ένα τμήμα (!!!) και  να υποχρεώσει τις συναδέλφους νηπιαγωγούς σε επιμήκυνση του διδακτικού τους ωραρίου, από 8 μέχρι 2μμ και από 10 ως 4μμ εναλλάξ, επικαλούμενος έκτακτη κατάσταση που δημιούργησε η  απουσία συναδέλφου.

Οι νηπιαγωγοί του 9ου Νηπιαγωγείου Γρεβενών εξαναγκάζονται  εδώ και αρκετό καιρό να διδάσκουν σε τμήμα 36 παιδιών, γεγονός παράνομο, αφού παραβιάζει σαφέστατα την ισχύουσα νομοθεσία και παιδαγωγικά απαράδεκτο.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί το Διευθυντή εκπαίδευσης, να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση κάλυψη του κενού με νηπιαγωγό ώστε να σταματήσει το παιδαγωγικά απαράδεκτο και παράνομο γεγονός της λειτουργίας τμήματος νηπιαγωγείου με 36 μαθητές και οι συνάδελφοι να εργάζονται κανονικά στο ωράριό τους. Τα τμήματα θα πρέπει να λειτουργούν ως έχουν χωριστεί εξαρχής, με τον αριθμό  των νηπίων που προβλέπεται από το νόμο χωρίς καμιά σύμπτυξη έστω και για λίγες ώρες.
         Η συνύπαρξη 36 νηπίων σε μια αίθουσα υπό την επιτήρηση μιας νηπιαγωγού πέρα από το ότι είναι παράνομη και αντιπαιδαγωγική ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των νηπίων. Μοναδικός υπεύθυνος στην περίπτωση που θα συμβεί οτιδήποτε θα είναι ο ίδιος ο Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Από τη Δ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε να προσέχετε το λεξιλόγιό σας όταν αφήνετε το σχόλιό σας.