Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Άσκηση πιέσεων για την εφαρμογή της Αυτοαξιολόγησης

Αρ. Πρωτ. 650
Αθήνα 11/2/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


  Έπειτα από την ενημέρωση που είχαμε από Δ.Σ. Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., διαπιστώνουμε ότι παρουσιάζεται, σε κάποιες περιοχές, το φαινόμενο άσκησης πιέσεων από  σχολικούς συμβούλους σε διευθυντές σχολείων και προϊστάμενες νηπιαγωγείων, ώστε να αναφέρουν άμεσα τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στις σχολικές μονάδες που διευθύνουν για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, παρά το γεγονός ότι ούτε καν η σχετική εγκύκλιος δε θέτει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι η απάντηση που πρέπει να δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας και δεν έχει υλοποιηθεί καμία φάση της αυτοαξιολόγησης.
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  ο πολύ μεγάλος αριθμός υπογραφών που συγκεντρώνεται από τη Δ.Ο.Ε.,  τα μηνύματα της ακύρωσης των επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και της καθολικής άρνησης των συλλόγων διδασκόντων να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας της αυτοαξιολόγησης, είναι η δυναμική απάντηση των εκπαιδευτικών σ’ αυτούς που θυσιάζουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας στο βωμό της υλοποίησης μιας αδιέξοδης πολιτικής που θέλει κι άλλα κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς φοβισμένους υπό την απειλή της απόλυσης.  
  Συνεχίζουμε δυναμικά, συμμετέχουμε ενεργά  στις κινητοποιήσεις, δράσεις και εκδηλώσεις που οργανώνουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και η Δ.Ο.Ε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε να προσέχετε το λεξιλόγιό σας όταν αφήνετε το σχόλιό σας.