Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας- Κινητοποιήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
                                       
   Αμύνταιο 12-12-2013
                                                                                Αρ. Πρωτ:225

Δ/νση:Δ.Σ.ΣΩΤΗΡΑ                                                                                  ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Τ.Κ:    53200
Πληρ:Μαρκόπουλος Δ.                                                                             ΚΟΙΝ:Δ.Ο.Ε
Τηλ.&FAX 2386022872

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
α)Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 η κ. Σχ. Σύμβουλος 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, καλεί τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων του Νομού μας ,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περ.Ενότητας Φλώρινας σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου.
.
 β)Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 η  κ. Σχ. Σύμβουλος της  2ης  Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε Φλώρινας καλεί τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των Δημ.Σχολείων στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου.

Σύμφωνα με τη θέση της ΔΟΕ, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ρεύμα αντίθεσης και αντίστασης απέναντι στην εφαρμογή της αξιολόγησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο στην επιβολή της αυτοαξιολόγησης. Μέχρι τώρα σε όποια πόλη  επιχειρήθηκαν τέτοια σεμινάρια ακυρώθηκαν, χάρη στη μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων. Έτσι και εμείς πρέπει με μαζικούς συλλογικούς όρους να μπλοκάρουμε και να ακυρώσουμε την πραγματοποίηση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση.

Θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της κυριολεκτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αφού η αξιολόγηση, σε συνδυασμό με την αυτοαξιολόγηση, εξατομικεύει και προσωποποιεί στον εκπαιδευτικό και τον κάθε σύλλογο διδασκόντων την αποτυχία κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής, αποδίδοντας τις αστοχίες της στις επιμέρους σχολικές μονάδες.
Με γνώμονα αυτή την απόφαση κηρύσσουμε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 επιπλέον στάσεις εργασίας (Αρ.Πράξης 7/9-12-13) στις 3ωρες στάσεις που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ (437/26-11-2013) και συγκεντρώσεις την Δευτέρα έξω από την Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περ, Ενότητας Φλώρινας και την Τετάρτη έξω από στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, η κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας της Δ.Ο.Ε. και ακολούθως η κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας του Συλλόγου μας παρέχει τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ (3ωρη στάση Δ.Ο.Ε. 8:00 ως 11:00 + 3ωρη στάση του Συλλόγου μας  11:00 ως 14:00 και για τις δυο μέρες)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Έχει πολύ μεγάλη αξία να είμαστε όλοι εκεί για να μπλοκάρουμε το σεμινάριο της αυτοαξιολόγησης, καθώς είναι τα πρώτα που διεξάγονται στον Νομό μας. Πρέπει  δείξουμε την αποφασιστικότητά μας!
Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και Προιστάμενους/νες  των Σχολικών Μονάδων του Συλλόγου μας να μην πάρουν μέρος στα σεμινάρια, αλλά να συμμετέχουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους στις δύο  κινητοποιήσεις του Συλλόγου.


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ           ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε να προσέχετε το λεξιλόγιό σας όταν αφήνετε το σχόλιό σας.